Mąki bez glutenu: gryczana,
kokosowa, jaglana, kukurydziana, ryżowa, sezamowa,
słonecznikowa, migdałowa, z nasion amarantusa, z pestek dyni, z quinoa,
z kasztanów jadalnych, z topinamburu, z żołędzi, z teff, z cieciorki, z lnu (uwaga, ze względu na bardzo dużą zawartość błonnika blokuje przyswajanie pierwiastków).
Kasze: gryczana niepalona,
jaglana, ziarna komosy ryżowej, ziarna cahinua,
ziarna amarantusa
Ryż: basmati,
biały, jaśminowy, czarny, czerwony, brązowy, dziki
Oleje: lniany,
słonecznikowy, z czarnuszki, z pestek moreli, kokosowy, z czerwonej palmy,
amarantusowy, migdałowy, koperkowy, konopny, kukurydziany, rzepakowy, sezamowy,
sojowy, z kiełków pszenicy, z lnianki, z nasion pietruszki, z ostropestu, z
ogórecznika, z orzechów cedrowych, z pestek winogron, z pestek wiśni, z
wiesiołka, arganowy, z miąższu avocado, z orzechów macadamia, z pestek dzikiej
roży
Owoce suszone:
żurawina, figi, daktyle, morele ciemne, morwa biała, rodzynki, śliwki suszone,
imbir
Orzechy, pestki:
włoskie, laskowe, pistacje, pecan, macadamia, migdały, pestki moreli, brazylijskie,
nerkowce, kasztany jadalne, kokosowe, pestki z dyni i pestki ze słonecznika
Nasiona: chia,
sezam czarny, kozieradka, len, mak
Warzywa
strączkowe: soczewica żółta, czerwona, zielona, brązowa i czarna; groch żółty i
zielony, groch włoski - cieciorka; bób; fasola: szparagowa, biały jaś, kidney,
adzuki, mung żółta i zielona, pinto, nerkowa, czarna; soja
Glony: agar agar,
chlorella, spirulina, kombu, nori, wakame, dulsi
Syropy: buraczany, daktylowy, orkiszowy,
ryżowy, klonowy, kukurydziany, z agawy, z pączków sosny, melasa trzcinowa
Cukier:
trzcinowy, kokosowy (z pączków kwiatowych), palmowy, brzozowy, stewia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz